Text Size

Samen in verzet tegen Wilders en zijn kabinet!

In aanloop naar de komende provinciale verkiezingen op 2 maart wordt komende zaterdag 26 februari in Arnhem, Leeuwarden en Den Haag gedemonstreerd tegen het toenemende racisme en discriminatie in onze samenleving en de politiek, tegen de overheidsbezuinigingen van Wilders’ marionettenkabinet Bruin 1, en tegen de door dit zelfde Kabinet bevorderde groei van de kloof tussen arm en rijk.

Persbericht AFA

Veel mensen ervaren een grote woede, verdriet en angst om de toenemende verrechtsing en verharding van onze samenleving. De manier waarop steeds meer mensen door dit kabinet en hun extreem-rechtse vrienden in het parlement worden uitgebuit en uitgesloten, hoeft  niet langer door ons geaccepteerd te worden! Wij kunnen onze krachten bundelen, en hier samen tegen in verzet komen. Dit verzet moet vorm krijgen in onze eigen, directe leefomgeving; niet in de Tweede Kamer, maar in onze stad, in onze eigen straat, in onze regio kunnen we ons echt verenigen tegen de toenemende verrechtsing en de wijze waarop rechts onze samenleving in de uitverkoop heeft gegooid. In onze eigen leefomgeving zullen we Wilders en zijn rechtse kabinet laten zien dat het verzet van onderop alleen maar groter zal worden!

In Arnhem organiseren Doorbraak en de lokale actiecampagne Wilders Sluit Ook Jou Uit een demonstratie onder de leuze "Samen in verzet tegen Wilders en zijn kabinet!" De organisatie roept alle arbeiders, migranten, moslims, vrouwen, uitkeringsgerechtigden, studenten, geïllegaliseerden, jongeren, en alle anderen die zich uitgesloten voelen door Wilders en zijn rechtse kabinet, op om mee te komen demonstreren. Samen kunnen we het verschil maken! De demonstratie in Arnhem begint om 14:00 op het Gele Rijdersplein.

In Leeuwarden organiseert AFA Frylan de demonstratie ‘Het Zwarte Schaap’: ‘In de traditie van de antifascistische beweging protesteren we tegen vreemdelingenhaat maar ook tegen bredere discriminatie omdat iedereen het zwarte schaap kan worden’, aldus de organisatie in een persbericht. Deze demonstratie start om 14:30 aan de Lange Pijp (nabij de Nieuwstad) in Leeuwarden.

De AntiFascistische Actie Den Haag roept eveneens op voor een lokale demonstratie tegen racisme en discriminatie. Deze demonstratie start om 14:00 op het Paul Krugerplein.

Wij roepen iedereen op zich bij een van deze demonstraties aan te sluiten. Laat zien dat we er genoeg van hebben, en dat we vanaf de straat terug zullen vechten tegen racisme, verrechtsing en de verharding van onze samenleving!

Zet de wereld op zijn kop, organiseer van onderop!